Gyoza Goza
.

Bakken in een pan:






Bakken op een bakplaat:






 Benodigdheden:

  • gyoza
  • scheutje water
  • Scheutje olie (zonnebloem/arachide)
  • Pan of bakplaat
  • Deksel

De gyoza hoeven niet eerst ontdooid te worden voor je ze in de pan doet.
Het kan wel, maar het werkt net zo goed om ze direct uit de vriezer in de pan te leggen.

 






(klik op de foto's om te vergroten)

Stap 1

  • Doe een scheutje olie in de pan en verhit op middelhoog vuur.  









Stap 2

  • Plaats de gyoza's in de pan met de platte kant naar beneden. (vouwrand naar boven)







Stap 3

  • Bak de gyoza's goudbruin en zet het vuur laag. 









Stap 4

  • Voeg het water toe aan de pan. (Pas op: dit kan gaan spetteren)









Stap 5

  • Plaats de deksel op de pan en zet het vuur middel hoog. 
  • Laat stomen met deksel op de pan. (Bevroren 4, ontdooid 3 minuten) 









 Stap 6

  • Haal de deksel van de pan. Laat het resterende vocht verdampen. 










 Stap 7

  • Bak de gyoza's nog even kort aan op de al aangebakken kant zodat die krokant wordt. 









Stap 8

  • De gyoza's zijn klaar om geserveerd te worden. Serveer de gyoza's met de gebakken kant naar boven zodat ze krokant blijven. 







Serveertips: Sojasaus, chilisaus, ponzu, kimchi, crispy chili olie.

 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram